A lustaság következményei: miért romlanak meg gyorsabban a tapadásmentes edényeid?


A tapadásmentes edények hosszú élettartama érdekében fontos, hogy elkerüljük a gyakori hibákat. Fedezd fel, hogyan tisztíthatod és használhatod őket helyesen, hogy megőrizd minőségüket.

A tapadásmentes edény olyan, mint egy hűséges barátnő: ha gondosan bánsz vele, hosszú éveken át melletted marad, ám ha elhanyagolod, sajnos előbb-utóbb elfordul tőled. Nem véletlen, hogy ennyire kedveljük őket - alig szükséges hozzájuk olaj vagy zsír a sütéshez, az ételek könnyedén lecsúsznak a felületükről, és a takarítás is szinte gyerekjáték. Persze csak akkor, ha elkerüljük azokat a tipikus hibákat, amelyek gyorsan tönkretehetik a bevonatot. Ne érezz bűntudatot, ha eddig bedobtad őket a mosogatógépbe, mert sokan ezt teszik. Ám hidd el, érdemes váltani, mert ezzel évekkel meghosszabbíthatod a kedvenc serpenyőd életét!

Ezért ne helyezd a mosogatógépbe!

A mosogatógép a tapadásmentes bevonat legnagyobb ellensége. Nemcsak arról van szó, hogy erős vegyszerekkel dolgozik, amik lassan lemarják a felületet, hanem arról is, hogy forró vízzel, nagy nyomással "támad". És ha még hajlamos vagy túlpakolni a gépet (ugye, hogy néha mindenki?), más edények és evőeszközök simán összekarcolhatják a serpenyődet. Már egyetlen mosogatógépes kör is elindíthatja a bevonat leválását a széleken, rendszeres gépi mosásnál pedig gyorsan úgy fog kinézni a serpenyő, mintha legalább tíz évet öregedett volna egy hét alatt.

Related posts