Persze, íme egy egyedi változata a „Gombaleves sajtgombóccal” receptnek: --- **Gombaleves ínycsiklandó sajtgombóccal** A gombaleves egy igazi klasszikus, amely a hűvösebb napokon igazi felüdülést nyújt. Ezt a különleges változatot sajtgombóccal gazdagí


Először is, a hagymát, a gombát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra aprítjuk. A szárított gombát körülbelül 10 percre vízbe áztatjuk, hogy visszanyerje puhaságát. Egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Néhány perc pirítás után beleszórjuk a gombákat, és alaposan összeforgatjuk a zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje őket, és hozzáöntjük a gazdag paradicsomlevet. Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval és borssal, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Miután elkészült, botmixer segítségével pürésítjük az egészet, végül egy kis citromlével frissítjük az ízét. Közben elkészítjük a gombócokat: a sajtot lereszeljük, majd összekeverjük a tojással és a liszttel, egy csipet sóval fűszerezve. Az elegyet alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Lobogó vízben kifőzzük őket, majd tálaláskor a gazdag leveshez adjuk. Az ízek harmóniája garantáltan elvarázsol mindenkit!

Related posts